уторак, 20. април 2010.

Where am I?

Neke čudne stvari meni prolaze kroz glavu
Ja se često pitam da li umem da li sam u pravu
Da li vidim, da li čujem, da li osećam i da li,
Da li verujem u ljude i da li ljude dobro znam

I ponekad kao da me čudi kakvi mogu biti ljudi
Ponekad je teško biti istina
Istina ponekad voli, istina ponekad boli
Ponekad je teško biti istina

Ko je levo, ko je desno, ko je gore, ko je dole
Ko me gleda, ko me prati, ko je srećan, a ko pati
Ko me voli, šta me boli, ko mi veli da me želi
Ko mi kaže da me laže, ko me laže neka kaže

Možda pisanije mi pomogne da se emocionalno ispraznim. Uvodni deo govori o drugom delu teme, ako Vam se familijarni stihovi ne dopadaju, možete se zaustaviti ovde!
Da li ste sigurni da želite da nastavite:)?
Naime, radi se o precenjivanju sopstvenih mogućnosti, čije posledice mogu dovesti do kolaboracije ili do nekih znatno ozbiljnijih posledica. Možda bi trebao da se malo primirim i da pustim stvari da idu svojim tokom, a ne da se hvatam u koštac sa nečim, sa čim ne mogu da izađem na kraj u vremenskom periodu koji sam zacrtao. Pored neobično velikog broja obaveza koje su prouzrokavane fakultetom, našao sam se u oracle academy na njihovim virtuelnim treninzima na SQL. Svake nedelje desetak kvizova, tri domaća zadatka, kao i sav propratni materijal koji se mora preći kako bi sekcije bile popunjene. Zaluđivanje sa actionscript-om, postepeni ulazak u CMS svet, bukvalno svakodnevni kolokvijumi, pa onda implementacija Bajesevoe formule u okviru C jezika... zaista sam mnogo iscrpeo sebe poslednjih 20 dana. jedno je sigurno, a to je da ću Džumlu i ekšn materijale odneti na tavan i pokušati da ne mislim o njima narednih 10 dana, radovi na novom izdanju bloga će u potpunosti biti obustavljeni, ali, nikako neću odstupIti od svojih zacrtanih ciljeva. Ponekad se i sam pitam, kako uspevam da sve to postignem?
Ono što me je posebno zaintrigiralo je nečija preterena neuposlenost, te su se nameračili da putem elektronske Nam pošte manijače mene, tj. pokušavaju da me manijače, da se tako duhovito izrazim. No, očigledno nisu bili svesni koliko je njihova žrtva dokona. Nije mi žao što sam pola prethodne noći proveo ne spavajući, iako nisam ništa korisno izvukao, ali, no, jutro je pametnije od večeri, te sam smarače uhvatio na delu ranom zorom :D. Sada, kada znam da mi je sutrašnji dan ispunjen ERD-om, entitetima, atributima i ostalim smaračima... mogu mirno da se spavam! :D

2 коментара:

Анониман је рекао...

Jbg, trebalo bi delujes dosta opustenije, za faks se ne brini, ambiciozan si i to ces savladati opusteno, manje-više. Za bajesa i ostalo sam si trazio djavola :).Uvod mi se svidja savrseno,...lepi istiniti stihovi. Što se tiče manijačenja pusti ih neka manijače, to bi trebalo da ti bude zanimljivo :)) Ali ne znam sta li moze da im bude cilj? Da li te da te odvucu malo od gore navedenih obaveza? Ili pak, nesto drugo?:)

Ivan је рекао...

Ne bih znao ni sam, ima budala...

Постави коментар