петак, 22. јануар 2010.

Dobroveče

Jedna od asocijacija na gore pomenuti naslov, svakako je Naša neprevaziđena gospođa Canić, no, ipak, od ovog dana, prva asocijacija svakako će mi biti Danijela Pantić. Jedna od najlepših lica RTS-a, naravno posle Mire Adanje Polak( :D ), mi se lično obratila putem popularnog " E Mila". Naime, suština je u sledećem. Dok sam upražnjavao Facebook, a ne beše tako davno, doletelo mi je na um da kreiram grupu njenih obožavaoca, u grupu se učlani malo ljudi, mnogo manje nego što sam očekivao... no, da ne tupim sad o tome, rekoh već da mi se obratila elektronskom poštom i ljubazno me zamolila, pored ostalog, da objavim dve slike koje mi je poslala po sopstvenom izboru, intervju iz novina, i naslovnu stranu njene knjige koja treba da se pusti u štampu, ili je već urađena... ne znam ni sam. U poruci govori o tome da joj se neverovatno sviđa jer se neko setio da joj kreira stranicu, pošto smatra da bi joj to oduzelo ionako malo slobodnog vrmena koje ima. Na prvi pogled, beše mi sumnjivo, ali, propratni materijal koji mi je poslala me je konstantno ubeđivao u sprotno,ali, opet ni to ne beše dovoljno, te sam rešio da joj odgovorim, tako što sam zahtevao proveru identiteta, malo podsećam na Dedića u ovom trenutku, ali to je bio jedini način da se uverim da se neko ne šegači sa mnom. Naime, Danijelu sam video prvi put dok sam bio srednjoj, kada je naša škola učestvovala na jednom kvizu na RTS-u, pa sam je zamolio da mi kaže nešto više o tome, da ne ulazim u detalje, i sada, čekam odgovor. Eh sad, jedini problem je taj što ja u toj grupi nisam više admin, jer sam deaktivirao nalog, ali, to ne bi bio problem, već je problem što sam se ispisao iz svih grupa. Mislio sam da ovo nikada neću izgovoriti, ali da, kajem se što sam se udaljio sa fejsbuka :(. U svakom slučaju, ove divne slike koje posedujem, izbacicu već nekako.

четвртак, 21. јануар 2010.

1 050 000

Ovih dana se često mogla čuti ta famozna cifra po kojoj je Telenor otkupio licencu za drugog fiksnog operatera u zemlji. Da li to znači da monopolističkom ponašanju telekoma dolazi kraj, veoma diskutabilno? Naime, ukoliko RATEL dodeli licencu, do kraja godine možemo očekivati mogućnost izbora fiksnog provajdera, korišćenje IPTV-a, surfovanje po povoljnijim cenama i to onako, đuture. Osnovni problem je što Telekom veoma dobro koristi svoju poziciju, da ne kažem da se bahato ponaša, pa tako ADSl paket 1024/128 Kb/s plaćamo približno 1430 dinara, dok se u susednoj bratskoj Nam Hrvatskoj to može koristiti za skoro upola manje novaca. No, "steži raju dok se ne buni", reče to Naš vođa nekada i čo`ek nije ni slutio da njegova izjava može postati slogan jedne domaće kompanije 150 godina nakon. Ne znam da li pominjati da četvrta pošta u Čačku (32104) ne podržava IPTV, a većina Nas se seća kada je Keri Bredšo zakazivala gledanje svoje omiljene serije preko svog set-top box-a, mnogo godina unazad. O stručnosti zaposlenih na tehničkoj podršci, možemo da otvorimo čitav forum, a o stručnosti gospođa u Telekom centru, možemo da otvorimo dva foruma :D, jedini odgovor na 90% pitanja im je "Može da se desi, a i ne mora, sve zavisi". Kako mu ga bilo, telekomu se dolaskom novog operatera bliži svetla budućnost, svetlija n`o ikad, dlanovi se polako trljaju jer će prihodi znatno porasti izdavanjem svoje infratrukture koja je na nivou one u Somaliji. Da li će telenor doći u poziciju ( dok ne izgradi svoju infratrukturu) da drži visoku cenu, približno sličnu Telekomovoj kako bi pokrio rashode, ostaje Nam da vidimo, ali iskustva iz mobilne telefonije Nam ne idu u prilog. Ali, značajna novina koju je Telekom uveo, nakon traljavog mail servisa je i muzički servis, www.muzikom.rs, koji Vam na raspolaganje daje bazu od neverovatnih 350 000 pesama, koje možete da slušate samo na računaru na kojem ih preuzmete neverovatnih mesec dana, pod uslovom da ste korisnik ADSL-a Telekom Srbija, zaista povoljno.

Welcome

"Ivane Đorđeviću, danas ćeš kreirati vlastiti blog sa sopstvenim imenom u nazivu domena",da, Bog mi je došao u san prethodne noći i izgovorio prethodno opisanu rečenicu, how yes no. Pre svega, da Vam poželim dobrodošlicu i da Vam prvenstveno obećam da ću se truditi da svojim neobičnim stilom pisanja i raznolikim intersantnim temama privučem pažnju što većeg broja čitalaca. Pitate se odakle mi ideja za vođenje svog bloga? Nekada su dnevnici bili aktuelni, ali svetska globalizacija čini čuda. Tako umesto dnevnika pišemo blog, umesto pisama šaljemo mejl, sms, umesto ispijanja kafe, piva u pabovima, pijemo ih na fejsbuku... Jednom prilikom, prošlog leta, komšinica Y prepričava Olgi svoje dogodovštine sa posla, a Olga pomno sluša ne obraćajući pažnju na kipenje mleka i tog trenutka, pomislih "Ako trula komšinica ima nekog ko je sluša sa neočekivanom pažnjom, zašto ne bih imao ja?" :) Teme? Teško pitanje, ali, jedno je sigurno, a to da ne postoji određena oblast o kojoj ću voditi debatu niti određena skupina, da skupina ljudi (:D) kojoj će blog biti namenjen. Do sledećeg posta, vozdra.