четвртак, 22. април 2010.

Između Vesne i krvave bitke...

Gadan kolokvijum je prošao, a sada se pomno očekuju rezultati koji po velikom broju komentara neće biti niti malo slavni! 20 zadataka, od kojih većina mora da se pročita i po nekoliko puta, za sat vremena... zadržaću se na ovome. Koliko je svo ovo modelovanje potrebno za dobru bazu, vreme će pokazati. Naime, u onakvoj zbrci, kada sat koji stoji nad glavom neprekidno opominje, kada dopiru šumovi sa svih strana, teško je održati koncentraciju i "ne odvaliti" nešto dobro. Tako, na primer, za vrednost atributa 28.06.1389. naveo sam entitet događaj, instancu bitka, a atribut krvava bitka. Jednostavno, prvo mi je na um došao pokolj, ali nisam bio siguran da li je atribut, i "odvalih" ovo. Čovek kada bude čitao, mislim da će mu otpasti i ono kose na glavi što ima. Pre toga, engleski čas, prisutna TV grupa i jedan student iz neidentifikovane grupe, gosn Đorđević. Naravno, Vesna Nas raspustila, te smo rešili da se prošetamo do obližnjeg Spomen Parka, a nakon toga na trk i do O. Banje, ne bi li smo se pripremili za pokolj koji smo svi naslućivali, a koji se, kakve li ironije i ostvario. Par utisaka su dati u prilogu iznad. Još nešto, klikćite ljudi na reklamu sa desne strane, koja se nalazi ispod search box-a, da i ja zaradim neki dinar :)

уторак, 20. април 2010.

Where am I?

Neke čudne stvari meni prolaze kroz glavu
Ja se često pitam da li umem da li sam u pravu
Da li vidim, da li čujem, da li osećam i da li,
Da li verujem u ljude i da li ljude dobro znam

I ponekad kao da me čudi kakvi mogu biti ljudi
Ponekad je teško biti istina
Istina ponekad voli, istina ponekad boli
Ponekad je teško biti istina

Ko je levo, ko je desno, ko je gore, ko je dole
Ko me gleda, ko me prati, ko je srećan, a ko pati
Ko me voli, šta me boli, ko mi veli da me želi
Ko mi kaže da me laže, ko me laže neka kaže

Možda pisanije mi pomogne da se emocionalno ispraznim. Uvodni deo govori o drugom delu teme, ako Vam se familijarni stihovi ne dopadaju, možete se zaustaviti ovde!
Da li ste sigurni da želite da nastavite:)?
Naime, radi se o precenjivanju sopstvenih mogućnosti, čije posledice mogu dovesti do kolaboracije ili do nekih znatno ozbiljnijih posledica. Možda bi trebao da se malo primirim i da pustim stvari da idu svojim tokom, a ne da se hvatam u koštac sa nečim, sa čim ne mogu da izađem na kraj u vremenskom periodu koji sam zacrtao. Pored neobično velikog broja obaveza koje su prouzrokavane fakultetom, našao sam se u oracle academy na njihovim virtuelnim treninzima na SQL. Svake nedelje desetak kvizova, tri domaća zadatka, kao i sav propratni materijal koji se mora preći kako bi sekcije bile popunjene. Zaluđivanje sa actionscript-om, postepeni ulazak u CMS svet, bukvalno svakodnevni kolokvijumi, pa onda implementacija Bajesevoe formule u okviru C jezika... zaista sam mnogo iscrpeo sebe poslednjih 20 dana. jedno je sigurno, a to je da ću Džumlu i ekšn materijale odneti na tavan i pokušati da ne mislim o njima narednih 10 dana, radovi na novom izdanju bloga će u potpunosti biti obustavljeni, ali, nikako neću odstupIti od svojih zacrtanih ciljeva. Ponekad se i sam pitam, kako uspevam da sve to postignem?
Ono što me je posebno zaintrigiralo je nečija preterena neuposlenost, te su se nameračili da putem elektronske Nam pošte manijače mene, tj. pokušavaju da me manijače, da se tako duhovito izrazim. No, očigledno nisu bili svesni koliko je njihova žrtva dokona. Nije mi žao što sam pola prethodne noći proveo ne spavajući, iako nisam ništa korisno izvukao, ali, no, jutro je pametnije od večeri, te sam smarače uhvatio na delu ranom zorom :D. Sada, kada znam da mi je sutrašnji dan ispunjen ERD-om, entitetima, atributima i ostalim smaračima... mogu mirno da se spavam! :D